torstai 24. kesäkuuta 2010

PULASSA!

Roadtrip johtaa Pulaan!

Saunan ja koskenlaskun jälkeisen lempeän mukavan tunnelman katkaisi kylmä sade, joten pakkasimme kamat ja löimme jälleen tietä. Hit the road, byebye Austria - tarkoitus oli suunnata seuraavaksi kotkanpesään, mutta extempore-epm-sekoilu sai jälleen vallan ja päätimme lähteä kreikkaan. Ajoimme Itävallasta Sloveniaan, joka vaikutti tylsältä paikalta, joten jatkoimme suoraan Kroatian Zagrebiin. Zagreb oli reissun ensimmäinen paikka, jossa liikenne oli todella kaoottista. Kaupunki oli rähjäinen ja pahanhajuinen, joten jatkoimme hyvin äkkiä sieltäkin matkaa eteenpäin.

Tässä vaiheessa rupesimme pohtimaan, että kuinkahan hevon kuusessa se kreikka oikein onkaan. Karttoja hetken tutkittuamme päätimme unohtaa tuon antiikin ihmeen ja suunnata sittenkin Venetsiaan. Sekoilu ei kuitenkaan pääty tähän, sillä bongasimme rajalta saamastamme moottoritiekartasta kaupungin adrianmeren rannalla nimeltä Pula. Ei muuta kuin lusikka pohjaan ja biitsille.

Pula oli mukava perus rantakaupunki. Hipiäämme helli jälleen helle ja auringonpaista ja nautimme Pulassa olemisesta kunnes yritimme vuokrata vesijettiä. 124e/h sairasta! Haistatimme vesijettikavereille pitkät ja kiertelimme jonkin aikaa pulassa. Tutustuimme paikalliseen nähtävyyteen, eli vanhaan amfiteatteriin. Tutustuminen käsitti ko. kohteesta ohiajamisen matkalla ostarille, josta Juha osti maskin ja snorkkelin. Nämä olivatkin huippuostos. Ennen Pulasta pääsyämme vietin vielä seuraavana aamuna reilu tunnin polskutellen ja adrianmeren pohjaa tutkien. Merisiilejä, pikkukalaparvia, isoja kaloja, rapuja, kasveja ja jotain outoja möllyköitä.

Teltat kasaan, vaihde silmään, miehistö kyytiin ja Venetsiaan!

-Mikko Laakkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti