torstai 24. kesäkuuta 2010

Italy hatin' vol2 & Mt.Blanc

Mt. Blanc & Italia hatin' vol2

Emme olisi enää halunneet pysähtyä Italiassa, mutta pakkohan nyt Euroopan korkein vuori on käydä tarkastamassa, kun sellainen kerran matkalle osuu. Olimme miellyttävän Ranskavisiitimme jälkeen melko hyvissä tunnelmissa saapuessamme Italian alpeille. Etsimme jälleen aikamme ravintolaa, mikä ei Italiassa ole mikään helppo juttu älyttömien palvelutaukojen vuoksi. Lopulta löysimme yhden joka aukeaa 19:00, kellon ollessa 18.30 päätimme odottaa. Ruoka oli ihan hyvää, mutta kallista ja sitä oli aivan liian niukasti.

Leirintäalueella oli mukavan sympaattinen vanha ukko, joka päästi meidät sisään. Teltat kasailtuamme painumme campsite-raflaan syömään pizzaa. Joimme pari olutta ja osa meistä lähti jopa kylällä käymään baarissa yhdellä. Kylältä löytyi miellyttävä, joskin sikakallis ja tyhjä pubi joten emme pidempään siellä viihtyneet.

Aamulla tyhmyyksissämme ajattelimme jäädä ehkä toiseksikin yöksi ja jätimme teltat paikalleen. Jatkossa tiedän, ettei Italiassa pidä olla yhtään sen pidempään kuin on pakko. Lähdimme etsimään aamupalaa matkan varrelta. Kuten Italialta voi jo odottaakin, ei kauppoja löytynyt mistään ja kaikki raflat olivat tauolla. Lopulta löysimme taas "vähän auki" olevan ravintolan, tällä kertaa ainut vaihtoehto oli lasagne. Reilun puolen tunnin odottelun jälkeen eteemme tuotiin n. 150g annos saarioisten mikrolasagnea muistuttavaa mautonta sotkua. Lasagne 10e, kokis 4.5e, palvelumaksu 2e, verot, yms, yms.. Voi olisinpa osannut sanoa "haistakaa paska" Italiaksi.

Mt.Blancin juurella muut ryhmästämme pukeutui lähes talvivaatteisiin luettuaan varoituksen, että ulkona saattaa olla kylmä. Itse totuttuun tyyliini tarkistin, että crocsit ovat hyvin ja laitoi kauluspaidasta napin kiinni. Painelimme kolmella eri köysihissillä ylös Mt. Blancille noin 3.5km korkeuteen. Korkein huippu 4.8km olisi houkutellut, mutta yhdellä jalalla olisi ollut hiukan hankala lähteä kiipeämään, varsinkin kun unohdin ottaa hakut ja köydet mukaan. Päivä oli lähes pilvetön ja aurinkoinen, joten näkymät olivat mahtavat. Huipulla oli lämpötila noin -3 astetta, mutta aurinko porotti täydellä teholla, joten katseltuani ja kuvailtuani maisemia tarpeeksi vedin paidan pois ja makoilin ottamassa aurinkoa. Tytöillä korkean vuoren ohut ilmasto tuli shokkina ja molemmat tutisivat kalmankalpeina kunnes pääsimme alas asti. Maria oli myös ilmeisesti kyllästynyt aamupalaksi nauttimaamme lasagneen, joten hän päätti siirtää sen pussiin hissin nurkassa ja heittää roskiin.

Mt.Blanc oli hieno paikka, mutta olimme todellakin niin kyllästyneitä Italiaan, että haimme salamavauhtia teltat ja kaasutimme kohti saksaa.

-Mikko Laakkonen

1 kommentti:

  1. "Vaffanculo" on haista(kaa) paska italiaksi :D En oo kirjotusasusta ihan satavarma, mutta merkityksestä kyllä.

    VastaaPoista