torstai 10. kesäkuuta 2010

Kiev nightlife & absinth

Pääsimme takaisin hotellille ja huomasimme tuskaksemme, ettei vesi toiminut vieläkään Soitimme vuokraajalle ja ongelma oli kuulema tiedossa, veden pitäisi virrata taas muutaman tunnin kuluessa. Sippailimme muutaman oluen ja odottelimme veden tuloa. Kun Kraanan suunnalta pitkän ja tuskallisen odottelun jälkeen kuului lupaava hörähdys ja kokeilimme, että vettä tosiaan tuli: hyppäsin vaatteistani ulos yhtä nopeasti kuin olisin löytänyt viehkeän neitsyen sängystäni ja ryntäsin suihkuun. Pettymykseni oli valtava ja karjahdukseni kuului varmaan karjalaan asti ku juuri suihkuun päästyäni vesi katkesi UUDESTAAN. Suoraan sanottuna vitutti ja ankarasti. Noh ei muuta kun hikiset vaatteet hikisille vartaloille ja kohti illanviettoa.

Lähdimme hortoilemaan kaupungille tarkoituksena löytää herkullista jatkoa jo orientaalin kulinaristiseen päiväämme. Vajaa puolen tunnin tallustelun jälkeen löysimme pienen idyllisen Japanilaisen jazz-sushibaarin. Juhan kanssa tilasimme puoliksi annoksen johon kuului läjä inkivääriä, kymmentä erilaista nigiriä ja pieni läjä tavallisia lohirullia. Vässykät eivät uskaltaneet tutustua sushiherkuttelun ihmeelliseen maailmaan ja tilasivat jotain kanavartaita, blaah.

Sushien jälkeen ryhmämme hajosi minun ja Tompan suunnistaessa tutustumaan Kiovan yöelämään, muiden poistuessa asunnolle lepäilemään. Aluksi tarkoitus oli lähteä paikalliseen tissibaariin, mutta sisään yrittäessämme portsari kertoi, ettei "alakerrassa" myydä olutta. Paikka oli siis ilmeisesti tarkoitettu pelkkään läähättämiseen, mikä ei meitä innostanut. Poistuimme strippiluolasta ja lähdimme kohti asuntoa. Matkalla poikkesimme vielä paikalliseen olutravintolaan Lucky's pubiin, joka osoittautui loistavaksi ideaksi.

Aluksi tilasimme ystävällisen ja söpön tarjoilijan ehdottamaa paikallista olutta, joka oli todella maittava hiukan sitrusmainen ja kevyesti inkiväärinen herkku. Tämän maukkaan elämyksen jälkeen oli tarkoitus maistella muita paikallisia olutherkkuja, mutta vahingossa karkasikin sitten mopo kunnolla käsistä. Bongasimme listalta drinkin nimeltä "Absinth super double shot". Päätimme tilata sellaiset. Tarjoilija varmisti, että ollaanko nyt ihan varmoja. Vakuutimme olevamme ja meidät ohjattiin baaritiskille. Drinkkiin kuului neljää eri terävää ml. absintti ja pikkuriikkisen persikkamehua. Koko komeutta liekitettiin kahdessa eri lasissa ja lopulta imaistiin pillillä samalla kun tarjoilija kaatoi juomia sekaisin. Imaisin juoman perisuomalaiseen tyyliin pohjanmaan kautta kerralla huiviin. Tarjoilija katsoi minua huuli pyöreänä ja totesi "woah, i guess i've never seen anyone drink that whole thing at once". Paukku oli todella hyvää ja vastasinkin "oh yeah, I'm from Finland, this stuff was delicious, please pour me another". Baarimikko naureskeli ja rupesi tekemään uusia "yeah I know these people from Finland, insane". Joimme vielä toiset oluet ja toiset em. paukut jonka jälkeen lähdimme huoneistollemme.

Absintti toimi ihan mukavasti ja seuraavana aamuna piti taas herätä, joten joimme enää huoneistolla vain muutaman oluen iltapuhteeksi, kävimme vihdoinkin hartaasti odotetussa suihkussa ja painuimme nukkumaan.

-Mikko Laakkonen

3 kommenttia:

  1. JEa oikee meininki :D

    TErv,
    Arokoski

    VastaaPoista
  2. Siis IHAN VARMASTI tunaroitte tai mokailitte jotain absinttihumalassanne, mutta ette vaan myönnä sitä tässä :D

    -norp

    VastaaPoista

  3. When you go to Kiev for a Ukraine vacation, you definitely should visit local nightclubs! Baeutiful girls make Ukraine tourism unforgettable. So joyful atmosphere, so beautiful girls! Ukraine vacation guide created a list of the best Kyiv night clubs. If you know more goog places, you can add them to the Ukraine travel guide.

    VastaaPoista